Español / English 12:10 ; domingo 22 mayo 2022

Para ver toda la obra de Carmelo Hernando en imágenes,
haz clic en la web semiótica

Texto introductorio a la exposición "Retrat de Barcelona"

La imatge recuperada. Visions pop de Barcelona entre l’underground i la postmodernitat

Imatges Estranyes


(…)

És particularment interessant el treball de Carmelo Hernando. Mitjançant el fotomuntatge ha aconseguit crear algunes de les imatges més difoses de Barcelona durant aquests anys, situant-se molt bé en aquest punt en què es creuen les imatges de la ciutat amb arquetips de la cultura pop.

Potser la seva peça més coneguda sigui El mono blanco, realitzada el 1979 i publicada per primer cop el 1980 a la revista Vibraciones, i que posteriorment ha estat objecte de diverses edicions com a postal. En aquesta peça podem veure el Floquet de Neu enfilat al banc sinuós del Park Güell amb un avió a les mans (en el paper de King Kong barceloní) amb un fons ciutadà impossible en què en primer pla destaca la Sagrada Família.

Una altra peça molt significativa de Carmelo Hernando és Barnasía (¿dónde rayos vive Wendy?), en què podem veure Peter Pan (en versió Disney) volant pel damunt d’una imatge aèria d l’Eixample.

Aquesta darrera peça de Carmelo Hernando ens remetia directament a imatges que es corresponen al que podem trobar en un plànol de la ciutat.CARLES PRATS
© Carles Prats
© Retrat de Barcelona (Volum II)
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
ISBN: 84-7609-742-5
Depòsit legal: B-18103-1995